niedziela, 25 sierpnia 2019
Imieniny: Belii, Ludwika i Luizy

RSS RSS

High contrast
A- A+

Wersja tekstowa

KameryFacebook

Menu ▼

Formularz wyszukiwania

26.02.2015
Rodzinna firma Natalii Zubowicz w Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

Wczoraj, 25 lutego do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego dołączyła rodzinna firma z Kamienia Pomorskiego – „Smażalnia i wędzarnia ryb Zubowicz”. Certyfikat z rąk Marszałka Olgierda Geblewicza odebrały panie Natalia Zubowicz i Małgorzata Mazur. Firma oferuje klientom ryby z własnego połowu, przyrządzane w tradycyjny sposób. Szczególnym specjałem jest łosoś kiszony, który wg autorskiego przepisu jest marynowany w dużej ilości polskich ziół i czosnku, a następnie leżakuje w niskiej temperaturze około miesiąca. Po tym czasie jest gotowy do spożycia. Jak zapewniają znawcy, kto raz spróbuje łososia kiszonego, nie zapomni jego wyjątkowego smaku i będzie chciał podzielić się nim z bliskimi. Serdecznie gratulujemy Firmie sukcesu, życząc wielu zadowolonych klientów!

Relację z wręczenia certyfikatu znajdą Państwo także poniżej:

http://www.wzp.pl/biuro-prasowe/aktualnosci/regionalne-kulinaria-pomorza-zachodniego-rosna-w-sile 

http://szczecin.tvp.pl/19016543/kuchnia-pomorza-zachodniego-rosnie-w-sile 

http://radioszczecin.pl/1,121895,kiszony-losos-i-ekologiczny-nabial-na-liscie-dzi&s=2&si=2&sp=2 

http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150225/TURYSTYCZNEPERLYPOMORZA1103/150229814 

 

Osoba odpowiedzialna za treść:  Tekst: Elżbieta Kucharska; zdjęcia z uroczystości: Emilia Wolf
Osoba publikująca:  Elżbieta Kucharska
Data publikacji:  26.02.2015 13:45:14
Data modyfikacji:  01.06.2016 15:55:24
Ilość wyświetleń:  1753
DataOsoba dokonująca zmianOpis zmiany
01.06.2016 15:55:24admin_vobacomedycja strony
26.02.2015 15:04:14Elżbieta Kucharskaedycja strony
26.02.2015 13:49:45Elżbieta Kucharskaedycja strony
26.02.2015 13:45:14Elżbieta Kucharskadodano stronę